Йотова: Чакаме следващите дни да изникне името на купувача на "Лукойл"

Снимка: Infomreja.bg

Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в некоалицията, този път заради освобождаването на директора на болница "Пирогов"

Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда опасност за потребителите след предупреждението на "Лукойл", че може да продаде рафинерията "Нефтохим Бургас".

Йотова попита как и кой ще гарантира цените на горивата. Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в управляващото мнозинство, пише БНР. 

За Йотова няма нищо изненадващо в информацията за намеренията на "Лукойл" да продаде активите си в България – новина, съобщена преди седмици от финансовия министър Асен Василев в интервю за изданието "Файненшъл таймс".

За вицепрезидента по-важни са други въпроси – какво ще се случи с рафинерията в Бургас и ще бъдат ли запазени хилядите работни места там:  

"Как ще осигурят работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой и как ще гарантира цените на горивата.

Този цирк, който се разиграваше последните 2 месеца - дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма. Очевидно целта беше да се заблудят българските граждани и да се спести истината. И да не се отговаря на неудобните въпроси.

Според мен това е сюжет с продължение. Чакаме следващите дни да изникне името и на евентуалния купувач, който очевидно е договорен".

Вицепрезидентът коментира и новото напрежение в некоалицията, този път заради освобождаването на директора на болница "Пирогов":  

"Това са техни собствени вълнения, но аз по този повод искам да ви припомня един запис, в който господин Василев казваше, че този, който иска да остане министър, трябва с кървавия си подпис да гарантира чистката във всяко едно отношение на всички постове в държавата - да бъдат изчистени, казваше той, на хората на президента и на ГЕРБ.

Отговорът ми днес на вашия въпрос е този - очевидно директорът на Пирогов е поредният в този списък."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK