Йордан Янчев с титла от държавното по лека атлетика

снимки: www.bgathletic.com

Йордан Янчев от клуб АК "Джордан" спечели златен медал на диск от ДИП по лека атлетика за мъже, жени, юноши и девойки в Сливен. Янчев хвърли диска на 48.44 метра и заслужи титлата при юношите. Малко не достигна на Йордан да триумфира и в дисциплината тласкане на гюле. Там той записа 16.20 метра и остана със сребърен медал.

Ден по-късно отново на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен Йордан опита късмета си и при мъжете. В жестоката конкуренция младокът записа далеч по-слаби постижения и регистрира две осми места, на диск и гюле. Също при мъжете Николай Първанов остана на шесто място на 400 и 800 метра гладко бягане, а Стоянка Селимска е девета на 800 метра при жените.

На троен скок Атанас Събев остана на 7 място. При девойките Елизабет Петкова не успя да защити титлата си от 2011 година и остана на четвърто място на троен скок. Атанас Събев също от АК Джордан зае същата позиция на троен скок при юношите.

Трениращият ориентиране Апостол Атанасов (СКОБ Младост – Благоевград) е новият шампион на 5000 м от държавното първенство за старша възраст.

Атанасов предприе атаката 300 м преди финала и спря хронометъра на 16:40.80 мин. Отлично се представи и неговата съотборничка Кристина Иванова. Благоевградчанката спечели два сребърни медал на 3000 и 5000 метра при девойките старша възраст.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK