Йордан Китанов е новият кмет на село Изгрев

Йордан Китанов - новоизбраният кмет на село Изгрев, снимка: infomreja.bg

Йордан Китанов е новият кмет на Изгрев. Той спечели частичните избори в благоевградското село още на първия тур с гласовете на 192-ма избиратели. Това сочат окончателните данни от преброяването на бюлетините.

Втори е кандидатът на ПП ГЕРБ Валентин Георгиев, за когото са гласували 159 жители на селото.

Останалите двама участници в кметската надпревара – Мария Деянска от НДСВ и Гроздан Безински от "Движение Гергьовден", са подкрепени съответно от 18 и 13 гласоподаватели.

Йордан Китанов е младши контрольор във Второ РУП – Благоевград. Той бе независим кандидат-кмет, издигнат от Инициативен комитет, но дни преди вота бе подкрепен от БСП.

Изборният ден в благоевградското село Изгрев приключи точно в 20.00 часа при висока избирателна активност, съобщи за ИНФОМРЕЖА председателят на Общинската избирателна комисия Елена Панчева.

Своето право на вот в частичните избори за кмет на селото са упражнили 401 избиратели от общо 504-ма с право на глас. Отчетената избирателна активност е 80 %.

Броят на недействителните бюлетини е 19.

Изборите преминаха без сериозни нарушения. В Общинската избирателна комисия през деня постъпиха две жалби.

До частичния вот в селото се стигна, след като в края на миналата година досегашният кмет Николай Безински бе отстранен от поста заради документно престъпление.

 

Кандидатът на ПП ГЕРБ Валентин Георгиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//