Йордан Андонов: МВР се превърна в лична стража на управляващите

Йордан Андонов, снимка: infomreja.bg, архив

Вместо да се справя с нарастващата престъпност МВР се превърна в лична стража на управляващите. С всеки изминат ден арогантността и насилието на полицейските структури се увеличава, включително и с проливането на кръв. Това заяви общинският ръководител на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов. 

Той се оплака, че в общинския офис на ГЕРБ бил посетен от полицай, който му поискал данни за участие на членове и симпатизанти на партията в националния протест в Пловдив тази събота. Униформеният служител дори не представил какъвто и да е документ, с който да удостовери, че има право на подобни действия.

"Полицията в Благоевград днес се занимава с „проучване” на участниците в протестите. Тези действия са грубо вмешателство в дейността на политическите партии и личните свободи на гражданите в тази страна“, категоричен е общинският партиен лидер.

Според Йордан Андонов в последните месеци своеволията на полицейските структури минават всякакви допустими граници.

"Репресията в държавата има нечувани размери и изражения, които ни връщат в минали тоталитарни времена. Тази тенденция съдържа точно определена политическа поръчка, която е в противовес на eвропейската ни принадлежност и житейски ценности, които изповядваме“, допълни той.

 

КОМЕНТАРИ

до платените драскачи по-горе12:35 - 16.11.2013
Най-добре е като озвереете да погледнето тоя в огледалото и да му теглите ножа. На Андонов тряба да сме му благодарни всички. ВСИЧКИ !!!!
хахо11:32 - 16.11.2013
от тоя по голям лъжец и ненормалник на снимката няма;много хора си измамил и ще си платиш за това;бог забавя но не забравя
до предния идиот07:23 - 16.11.2013
пич в 5:25 сутринта явно си бил доста почерпен, че да пишеш такива невероятни измислици и небивалици. Ако има малко останали свестни политици, то този е един от тях. И полицията никога не е била в услуга на ГЕРБ, иначе протестите щяха да са прекъснати още в зародиш по време на управлението им, но... Борисов не действа по комунистически маниер - със страх. Данчо щом те плюят явно казваш истината и правиш нещо правилно, така че не им се притеснявай. Само напред и нагоре.А редакторите да вземат да свалят предния пост заради нецензурните думи използвани в него
до пияния боклук на снимката05:25 - 16.11.2013
смахнат боклук, кой пожарникар миеше кръвта по улиците по времето на гнусния възродителен процес,нима си забравил твойта мама шибана,кой краде колите на бедните хорица мамка ти фашистка,кой взимаше рекета от всички бизнесмени копеле откачено,кой уволни всички специалисти от работа и назначи послушни калинки развратна пияницо, сега хленчиш мамка ти да еба.в чия услуга беше полицията по ваше време чумо със чумите,гръм през зимата да те удари дано.

FACEBOOK