Йордан Андонов купил три апартамента за година

Йордан Анднов, снимка: infomreja.bg

Най-новият депутат в 42-то Народно събрание Йордан Андонов е притежател на три апартамента в Благоевград. Това сочи имотната му декларация, която той е подал пред Сметната палата.

На 30 октомври миналата година, депутатът от ГЕРБ Атанас Камбитов спечели изборите за кмет на Благоевград. Тази победа се оказа не само лична негова, но и на съпартиеца му Йордан Андонов. След като седна в кметското кресло, Камбитов освободи мястото си в парламента. И по ред на номерата, Андонов стана депутат в 42-то Народно събрание на Република България.

След по-малко от седмица, бившият общиски съветник е подал имотна декларация като лице, заемащо висша длъжност. За благоевградчани не е тайна, че Андонов е собственик на училището за чужди езици „Александър”. В документа е посочил, че е едноличен собственик на фирма „Александър Бизнес Център –АВС” и съдружник в „Институт Александър”. Припомняме, в началото на 2011 година, преподаватека в училищния център се оплака, че Йордан Андонов не е изплатил зъдлженията си към нея. Дори я принудил да работи без трудов договор.

В имотната декларация на депутата е описано, че през 2009 година, той и съпругата му са закупили три апартамента в Благоевград на стойност 160 000 лв. Андонов не е пропуснал да декларира и стария си автомобил "Форд Сиера", който е от 1996 година. В документа не фигурира новата придобивка – лек автомобил „Шевролет”. През ноември депутатът бе принуден да се обзаведе с новото возило предвид честите му пътувания до София и обратно. Тогава той коментира пред ИНФОМРЕЖА, че колата е нова, но купена на старо. Тук идва въпросът – защо не е вписана в декларацята. Иначе Йордан Андонов има да връща 7 000 лв. кредит. За черни дни, той и съпругата му са скътали 116 000 лв. в българска и чужда валута.

Другият представител от областта е Веселин Давидов, който е родом от сатовчанското село Кочан. Завършил е висшето си образование в Германия. След като Давидов не бе избран за депутат в 41-то НС, той започна работа по предложение на депутата Любен Татарски в оглавяваната от него парламентарна комисия по регионално развитие. Татарски е видял в него истински професионалист предвид това, че младият мъж се занимава със строително предприемачество.

На 9 ноември Веселин Давидов встъпи в длъжност като представител в 42-то НС от групата на ГЕРБ. Видно от справките в сайта на Стопанската камара, само седмица по-късно и младият предприемач е подал своята имотна декларация. В нея става ясно, че през изминалата година Давидов си е купил апартамент в София с крадратура 154 кв. м. и гараж към него на обща стойност 188 000 лв. В периода 2005-2009 година младият депутат се е сдобил с още два апартамента в столицата, като единият е от дарение. За почивните дни през горещите топли дни или зимните вечери притежава и имот в китното село Ковачевица.

Дали изпаднал в нужда заради покупката на новия си апартамент, или за да подпомогне предизборната кампания на управляващата партия, Давидов е изтеглил заем. В данъчната си декларация посочва, че има да връща 80 000 лв. на българска банка. Личните авоари на депутата възлизат на 200 000 лв. без малко за неотложни нужди.

 

КОМЕНТАРИ

Алоо11:22 - 11.01.2019
ВЕЛИК СИ ДАНЧО!!! ЕВАЛА
учителка10:59 - 25.06.2012
През учебната година 2001/2002 работих като учителка по английски език в Център Александър в София. Наложи ми се да напусна поради заболяване на детето ми и уведомих Йордан Андонов с 1 месечно предизвестие, въпреки че работих без договор. Той ме напсува, каза ми да се махам и не ми изплати изплати 200 лв. хонорар. Аз подадох оплакване в Агенцията по заетостта. След направени проверки от тяхна страна полух заплахи от Андонов, но не и парите си. Мошеник.
Димитър07:21 - 09.01.2012
Лапачи...
Челентано20:51 - 08.01.2012
Така така, но пък от друга страна е по-добре да имат, отколкото като влезнат в голямата политика да се чудят откъде какво да откраднат!

FACEBOOK