Йоана Тонина от гимназията по транспорт в Разлог с първо място по информатика на състезание по дигитални компетентности

Снимка: Община Разлог

Дванадесетокласничката Йоана Тонина, възпитаничка на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, спечели първо място на състезанието по дигитални компетентности в Сандански.

След двудневен оспорван двубой, преминал през няколко етапа, ученичката пребори конкуренцията и взе първото място в направление „Мултимедии“.

От гимназията по транспорт взеха участие още Елена Дамянова от 10 клас и Томи Врачков от 12 клас.

Отборите се състезаваха по избор в няколко направления: „Мултимедии“;  „Web 2“ – проект; „Уеб сайт“; „Мултимедийна презентация“.  Победителката получи  грамота, подписана от ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“, началника на РИО на МОН - Благоевград, кмета на Сандански и директора на училището домакин - гимназия „Яне Сандански“.

Освен доброто представяне и постигнатия резултат, участието на Йоана Тонина, както и на съученика й Томи Врачков донесе още един голям успех. Те вече са в протокола на ЮЗУ „Неофит Рилски“ за прием на студенти в Природо-математически факултет, специалност „Информатика“, за следващата академична година.

Младежите са поредните ученици от ПГ по транспорт в Разлог, които вече са приети за студенти заради своите постижения и умения още преди завършването на средното им образование. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//