Животът на жената, спасена в Рила, е извън опасност

Снимка: Пресцентър

Животът на 61-годишната Нели К., спасена с хеликоптер на застрахователна компания край Рилските езера вчера, е извън опасност. Жената е била изведена от Реанимация. Състоянието й се подобрява и дори се очаква в близките дни да бъде изписана от болница Св. Анна“, където бе приета по спешност в четвъртък. 

„Спасихте живота на моята приятелка. Беше много страшно преди да дойдете. Тя посиняваше, имаше много високо кръвно, трепереше, стягаха я гърдите, трудно дишаше. Ако не бяхте вие, сигурно щеше да се случи най-лошото. За щастие тя вече е добре“, разказа Лилия Попова, приятелка на Нели.

Както вече информирахме, инфарктна ситуация край езерото „Бъбрека“ в Рила приключи щастливо, благодарение на бързите действия на екипите на Планинска спасителна служба и пилотите от хеликоптера. 61-годишната жена бе транспортирана с въздушната линейка от Рилските езера в Окръжна болница в София.

Сигналът бе подаден от планинските спасители към спешния телефон на застрахователната компания. Спасителната акция бе организирана буквално за минути и благодарение на отличния синхрон и бързите действия, жената се възстановява успешно. Въздушният екип, който се състои от пилоти и парамедици, успя още по време на полета до болницата, да повишат жизнените показатели на Нели. 

Перфектната организация и координация между въздушните екипи и наземните спасители от ПСС не е случайна. Тя е в резултат на десетките спасителни акции, които се провеждат съвместно всяка година, оказвайки помощ на туристи, които имат застраховка Планинска грижа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn