Животът на четиримата пострадали от Буково при катастрофата край Горно Спанчево е вън от опасност

снимка: infomreja.bg, архив

Няма опасност за живота на четиримата мъже от гоцеделчевското село Буково, които пострадаха тази сутрин при зверската катастрофа край Горно Спанчево, на път за работа на строителния им обект - автомагистрала "Струма".

Това споделиха за ИНФОМРЕЖА близки на ранените и медици от болниците в Гоце Делчев и Сандански, където са настанени двама от пострадалите. Другите двама пък вече са изписани и транспортирани от близките им в родното Буково за домашно лечение.

Все още обаче не е докаран в Господинци трупът на загиналия 32-годишен Азим Пилев, който при зловещата катастрофа почина на място.

В МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев е собственикът и шофьор на автомобила, с който групата строители е пътувала – Ариф Пехливанов. 

Лекарите признават, че първоначалното състояние на  Пехливанов криело риск за живота му заради травмите му в гръбначния стълб и прешлените.

В болницата в Сандански е оставен за лечение Шукри Дервиш, роднина на известния частен съдия изпълнител със същото име.

Той е със счупена ключица и счупени ребра, което не позволява транспортирането му до гоцеделчевската болница.

След оказана им медицинска помощ са изписани и вече са си у дома Идриз Кутя и Халил Имам, и двамата от с. Буково.

Загиналият Азим Пилев е баща на две невръстни деца - момиче на 11 години и момченце на 4 години. Съпругата  и майка му работят в шивашки цехове в Господинци и Гоце Делчев.

Селото е потресено от нелепата смърт на младия мъж, когото тази сутрин съпругата и децата изпратили жив и здрав  на работа на магистралата, където работел с още четирима строители от съседното село Буково.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, инцидентът стана тази сутрин около 07:15 часа край Горно Спанчево.

Петимата са били наети от софийска фирма и са пътували за строителния обект всеки петък и понеделник. Според полицейската справка, 37-годишният водач на лекия автомобил ”Рено Меган” от Буково изгубил управлението над автомобила, който излетял от пътя и паднал в 300-метрова пропаст.

Трима от пострадалите мъже са изхвърчали от лекия автомобил, сред тях бил и починалият Азим Пилев. Те са  били открити от спасителните екипи на около 30 метра от преобърнатия в пропастта лек автомобил с тежки травми.

Най-вероятната причина за инцидента е шофиране с несъобразена скорост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK