Жителите на село Джерман сезират за сбъркана пешеходна пътека на Е-79

снимки: Община Дупница

Жители на дупнишкото село Джерман пуснаха жалба до кмета на Дупница Методи Чимев за неправомерно поставена пешеходна пътека на главен път Е-79. След подаването на сигнала от администрацията изпратиха сигнално писмо до Областно пътно управление във връзка със сериозна грешка на пътното платно в Джерман.

"Искам да благодаря на хората, които изпратиха сигнала, придружен със снимки, защото наистина при сегашната ситуация се поставя под риск живота на пресичащите от жп спирката. Разпоредих проверка и от нашия отдел "Транспорт" потвърдиха за неправомерното й изграждане. Ще подадем сигнал до пътното управление, което стопанисва и поддържа главен път Е-79, да вземе мерки, за да не рискуваме здравето и живота на хората. Знаете, че в този район движението е много интензивно и има много пресичащи хора", обясни кметът на общината инж. Методи Чимев.

Пешеходната пътека е изградена на 25-30 метра преди жп-прелеза, а не при самия него. За да пресекат, хората реално трябва да вървят по пътното платно, което създава предпоставки за транспортни произшествия или да прескачат еднометрови храсти. Още по-куриозното е, че пешеходната пътека започва от тротоара и завършва в мантинелата.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK