Жителите на Рилци с отворено писмо срещу предизборната регистрация на македонци

Снимка: Infomreja.bg, архив

Те са готови на жива верига пред изборната секция

Жителите на благоевградското село Рилци излязоха с отворено писмо срещу предизборното регистриране на македонци. То е изпратено до органите на МВР, Окръжна прокуратура - Благоевград, Районна прокуратура - Благоевград, както и до благоевградската общественост.

В него се казва:

"С настоящето отворено писмо ние, жителите на с. Рилци, призоваваме горепосочените органи на реда да предприемат необходимите действия с цел недопускане на манипулация и опорочаване на изборния процес в Рилци.

От години управникът на селото Живко Чукарски, който е кандидат за пореден мандат, регистрира на различни адреси македонски граждани, които не живеят в Рилци, но на база на регистрацията си придобиват българско гражданство и съответно всички права и задължения на български граждани.

Ние, които живеем в селото, никога и по никакъв начин не сме ги виждали там. Но към момента в избирателните списъци фигурират 67 човека македонски и албански граждани, освен това има и новорегистрирани, които са изявили желание да гласуват в с. Рилци и са подали декларация за упражняване правото си на глас в община Благоевград.

Ние, жителите, не желаем хора, които нямат никакво отношение към живота в селото, да определят бъдещето ни и това на децата ни и сме готови с всички сили и средства да се противопоставим на това.

Във връзка с горното уведомяваме всички ви, че сме готови в изборния ден да бъде направена жива верига пред изборната секция, ако тези лица дойдат за да упражнят правото си на глас.

С цел недопускане ескалация на напрежението, призоваваме компетентните органи на Р България да изпълнят своя дълг и да бъде извършена проверка на място, с цел доказване уседналост на същите".

Публична тайна е, че жителите на много от селата в Благоевградска община набъбват в предизборно време, най-вече с новорегистрирани македонци. Рекордьор в това отношение е с. Бело поле, но подобни случаи има в Селище, Покровник и други населени места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK