Жителите на Жабокрът искат детска площадка за най-малките в селото

Снимки: БСП

Сами изграждат храма "Свети Димитър"

Народният представител от БСП Бойко Клечков се срещна и с жители на кюстендилските села Драговищица и Жабокрът. Срещите се състояха по инициатива на кметовете София Плачкова и Ясен Стипицарски. В Драговищица бяха поставени въпроси касаещи състоянието на канализацията и водопроводната мрежа в селото.

Земеделските производители заявиха, че се нуждаят от по-големи субсидии. Малки са субсидиите и за производство на череши, картофи, ябълки и домати, според местните жители. Те обсъдиха и темата за развитието на консервената промишленост в България, за да има възможност продукцията, която произвеждат да се реализира и пласира на пазара.

В Жабокрът представители на църковното настоятелство са подели самостоятелно инициатива за изграждането на храма "Свети Димитър" , като имат и проект за реновиране и облагородяване на сградата, която е непосредствено до него и може да се използва за различни събития и празници в селото.

Проблемът с качеството на тока в Жабокрът остава към момента, информира кметът Ясен Стипицарски, като каза, че по темата е разговаряно и с областния управител на Кюстендил Катя Димитрова. Жителите на селото също така желаят да се направи детска площадка за най-малките 3, 4 годишни деца, които все още не ходят на детска градина, както и територията на гробищния парк в Жабокрът спешно да се разшири.

Следващата седмица народният представител от БСП Бойко Клечков продължава срещите си с жители на кюстендилските села от региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//