Жители на Кресненското дефиле с подписка "за" АМ "Струма"

Снимка: Infomreja.bg

Инициаторите на подписката от сдружението изказаха доводите си

Жители на Кресненското дефиле с подписка в подкрепа на довършването на АМ Струма.

Инициаторите на подписката от Сдружение „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле" разпространиха позиция до медиите, в която заявяват:

Организирахме подписка в подкрепа на довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле в най-бързи срокове. Само за три дни събрахме над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево, Сушица и други.  Те подкрепят одобреното трасе на магистрала „Струма“, което предвижда в посока София да бъде изградено ново трасе извън дефилето, а в посока Гърция да се използва съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация, включваща всички съоръжения - мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Хората от региона не могат да чакат повече да бъде довършена магистралата, която трябваше да бъде готова преди повече от 15 години. На нас, хората, които ежедневно пътуваме през дефилето, за да стигнем до работа, до земите си, до роднини, до родното си място, през активния летен сезон ни се налага да чакаме в безкрайни задръствания. 

Освен това всеки от нас познава поне по един загинал или тежко ранен от катастрофа в дефилето, и е крайно време нашият живот да бъде поставен на първо място. 

Изпълнението на гореспоменатия вариант на АМ „Струма“ ще гарантира: 

1.    Безопасността на движение, без тежки катастрофи със загинали и пострадали хора;

2.    Намаляване на шума, праха и автомобилните газове през селата и градовете, в следствие на непрекъснатия целогодишен поток от автомобили и задръствания;

3.    Довършване на пътните възли при Кресна и Симитли и прекратяване на километричните задръствания, при свързването с пътя за Банско и връзката с лот 3.3. на магистралата при Кресна; 

4.    Запазване на икономическото развитие и поминъка на хората в Кресна и Симитли. 

5.    Недопускане натрупването на милионите тонове изкопани земни маси, които биха се образували от строителството на дългия 16 км тунел. Преминаването в продължение на няколко години на огромен брой тежкотоварни автомобили, извозващи тези радиоактивни маси през селата и градовете до местата за разтоварване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK