79 са пациентите с коронавирус в кюстендилската болница

Снимка: Infomreja.bg

Новозаразените през изминалото денонощие са 113

За изминалите 24 часа новите положителни проби с Ковид-19 в Кюстендилска област са 113. По общини новозаразените лица са: Кюстендил – 43, Дупница – 30, Кочериново – 19, Сапарева баня – 12, Бобов дол – 6, Невестино – двама и един човек в община Рила, информират от Областния кризисен щаб.         

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница към този час са хоспитализирани 24-ма души. В болницата са настанени за лечение още 64 души с двустранна бронхопневмония. По-голяма част от пациентите са в тежко състояние. Няколко по-леки случаи ще бъдат изписани в рамките на днешния ден.

Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил, към този час са 79. Трима души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

29 са пациентите към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Тринадесет от тях са на кислород и в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. До края на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.

Жена на 67 г. от община Кюстендил и мъж на 61 г. от община Дупница са починали тази сутрин. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK