Жилищна сграда никне пред джамията в Рибново след решение на ОбС - Гърмен

Джамията в Рибново, снимки: infomreja.bg

Общински съветници и жители на с. Рибново скочиха срещу скандално решение на местния парламент в Гърмен, гласувано на последното за 2013 г. заседание. То касае продажба на 32 кв.м площ за строителство на жилищна сграда на дясната ръка на депутата Ахмед Башев – Али Фета.

Теренът е пред самата джамия в Рибново и отнема цялото пространство заедно с тротоарите пред мюсюлманския храм. Въпросната продажба породи напрежение сред местните хора и джамийското настоятелство, които се обявиха категорично срещу решението на Общинския съвет.

Освен че настоятелството няма да има къде да подрежда дървата за отоплението на джамията през зимния сезон, продаденият имот предполага и ограничаване на достъпа до самия храм.

„Не ни интересува какви предизборни ангажименти е поемал Ахмед Башев пред Али Фета. Продажбата е незаконна и осъществена без търг, тя е извършена и под натиск от страна на депутата върху съветниците, които не крият този факт“, твърдят местните. Те се заканват, че ако въпросната продажба не бъде анулирана, ще сезират ДНСК.

Предложението за продажбата на прословутите 32 кв. м земя, държавна собственост, е било отхвърлено от съветниците на предишното заседание, но изненадващо се е появило в дневния ред на следващата сесия и е получило одобрение, коментират общински съветници.

„Сезирали сме областния управител и настояваме за незабавната му намеса. Ще направим всичко възможно това решение да бъде обявено за нищожно и противозаконно“, са единодушни местни парламентаристи, членове на джамийското настоятелство и хора от Рибново.

Решението  за продажбата на имота, за да разшири Али Фета имота си и да продължи строителството, е било прието с 10 гласа „за“ и 6 „против“.

Съветници разкриха още, че проблемът със строежа на Фета датира от ноември 2012 г., когато с писмо на началника на ДНСК - София принудително е била съборена незаконно построената му жилищна сграда, която се намира на същото място срещу джамията.

 

Тясната уличка, която води към джамията в Рибново

КОМЕНТАРИ

истината прави хората свободни..22:16 - 11.01.2014
Мда... За пореден път се убеждавам, че когато има прекалено много балъци и наивни хора, които гласуват за такива като тях, такова ще е положението. И САМОТО ДПС Е СЪЩАТА БОЗА, ДА - БОЗА, ЗАЩОТО ИЗЛЪГА УЖАСНО МНОГО ХОРА И ГИ РАЗДРОБИ НА СВОИ И ЧУЖДИ! Хора, не се оставяйте да ви подвеждат с високопарни убеждения, а накрая като вземат властта, направо ви изритват с празните обещания и тия се налапват с пари, пари, пари и власт! Това е положението. Не бъдете лековерни към такива! Как е възможно Ахмед Башев, който за пред едни се прави на голям правоверен, пред други насажда верско разделение и обърква главите на честните хора, да се делят на свои и чужди! България няма нужда от такива! Има нужда от открити и родолюбиви хора, които работят за общото благо, и НЕ СЕ ДЕЛЯТ НА ВЕРСКИ ПРИЗНАК! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА.
blajo i shoshka ot ribnovo13:01 - 10.01.2014
Basho apasho napravi ognqnovo grad a ribanci da omirat ot glad.Eiiiii ribanciiiii starite agenti kato manol,man4o,isivite komiti i te6kare vi eba*a maikat* v seloto ne moje6 da se razmine6 ot kone,ku4eta,koli o4ili6teto e pylno s lavki golqma blaskanica skoro i kisloroda 6te vi svyr6i. Tove e geto i biv6ie agenti se vyspolzvat ot tqh.
дс23:17 - 09.01.2014
Голям срам и позор,как може да взимаш имот от Джамия и път до там ли я докара агент Манол.
реалист 323:06 - 09.01.2014
само ДПС !

FACEBOOK