Жертвата на убийството в Гоце Делчев с актив от 15 присъди

Снимка: Infomreja.bg

Извършителите тръгнали да бягат с автобус до София

Късно вчера като обвиняеми за убийството на 39-годишния мъж в Гоце Делчев са привлечени две лица – жена Виктория А. А. /21 г./ и мъж Николай Ч. С. на 37 години. Срещу тях е повдигнато обвинение за убийство, като обвинението срещу мъжа е за убийство в условията на опасен рецидив. И двете лица са задържани за 72 часа, като днес е внесено искане за постоянен арест, обяви прокурор Ирина Аспарухова.

„В хода на разследването е установено, че последната комуникация на жертвата е била с обвиняемата, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място. Тя е пристигнала с обвиняемия. По отношение на жертвата е нанесен удар с нож в областта на шията, по данни на съдебния лекар прерязана е сънната артерия на жертвата. Незабавно двамата са се отдалечили тичешком. Прибрали са се в жилището на обвиняемата в Гоце Делчев, укрили са ножа, а след незабавно са взели първия автобус за София, където са задържани“, обяви прокурор Аспарухова.

От своя страна директорът на ОДМВР – Благоевград, старши комисар Георги Кандев, уточни, че сигналът за убийството е подаден около 02:05 ч. на 2 август на телефон за спешни случаи 112. Съобщено е за мъж, лежащ на пътното платно в района на ул. „Полк. Борис Дрангов“ в гр. Гоце Делчев. Екипът на Спешна помощ е констатирал смъртта на 39-годишния мъж. Веднага са започнали оперативно-издирвателни мероприятия по горещи следи.

„Благодарение и на видеонаблюдението в района и на комуникацията в телефона на жертвата са установени извършителите. Обвиняемите са взели автобуса за София в 4 часа сутринта, незабавно е създадена организация и автобусът е спрян. Тук е моментът да благодаря на СДВР, двете лица веднага са задържани и разделени, за да не си уеднаквят жертвите. След това са транспортирани до Благоевград“, обяви още старши комисар Кандев.

По отношение на жертвата той обясни, че мъжът е криминално проявен по линия на кражби, наркотици, привличан е като обвиняем за шофиране след употреба на наркотици, кражба на ток. Има три криминални регистрации, има влезли в сила 15 присъди, 14 са от Районен съд - Гоце Делчев. Има 11 броя ефективни присъди за притежание на наркотици, противозаконно отнемане на МПС, лицето е лежало в Бобов дол през 2019.

Обвиняемият за убийството - Николай С. /37 г./ също е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско, няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 37-годишният мъж е от Божурище. Пребивавал е на територията на Гоце Делчев за 2-3 дни, заедно с обвиняемата.

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

"Взети са кръвни проби на двамата обвиняеми за изследване за наличие на алкохол и наркотици. Има данни, че в момента на извършване на престъплението са били употребили наркотици, по-специално канабис", каза още прокурор Аспарухова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK