Жената, нападната от мечка, е била с бебе на гърба си

Областният управител Николай Шушков провери състоянието на пострадалата жена Снимки: Infomreja.bg

Тя не е здравно осигурена! Община Белица подпомага семейството

Току-що идвам от болницата в Разлог. Разговарях с главния лекар на болницата и завеждащия хирургичното отделение, който е и лекуващ ранената от мечка жена. Състоянието й е стабилно и е излязла от шока. Всички необходими действия и манипулации са направени. Лично разговарях със самата жена, видя ми се в стабилно състояние и ми обясни какво се е случило, обяви пред ИНФОМРЕЖА областният управител на Благоевградско, Николай Шушков.

По негови думи, вероятно жената е попаднала в леговището на дивото животно, вероятно мечката била заспала, изплашила се е и е реагирала. Късмет е, че не е нападнала бебето на жената, което е било на гърба й. Жената е била заедно с мъжа си, по-голямото й дете и група, разпръсната в гората гъбари. Само виковете на хората са прогонили мечката, това е било от решаващо значение, заяви още Шушков.

Пострадалата жена не е социално и здравно осигурена, от Община Белица ще намерят законен начин да подпомогнат семейството и след това ще заплатят лечението й в болницата.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, 33-годишна жена беше нападната от мечка над Белица. Инцидентът е станал тази сутрин, когато жената е била да бере гъби в района на Парка за танцуващи мечки над града.

Мечката е дива, не е обитател на парка, а сигналът до 112 е подаден около 7 ч.

 

Кметът Радослав Ревански и зам.-министърът на МОСВ Емилия Тончева
Зам.-министър Тончева и директорът на НП "Рила" Красимир Андонов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK