Жена загина в Пирин след падане в улей

Снимка: бТВ

Вертолет се включи в издирването ѝ

Екипаж от състава на 24-та авиационна база Крумово с вертолет „Кугар” се включи в операция по търсене и спасяване в Пирин. 

След получаване на сигнал за жена, паднала във високопланинска местност под връх Джано в Национален парк „Пирин”, вертолетът е излетял в 16:24 ч. от авиобазата, за да се включи в действията за издирването й, съобщават от Министерството на отбраната.

Жената е на 53 години.

Пострадалата е получила тежки травми и е изпаднала в безсъзнание след падане над 100 метра в улея, който е бил заснежен. Спасители веднага са тръгнали на място, но са преценили, че е твърде опасно. Затова са поискали помощ от военното министерство.

"С хеликоптер нещата се случват буквално за няколко минути. Акцията по въздух спести повече от 10-12 часа работа в рисков терен на поне 20-25 спасители", обясни планинският спасител Атанас Уков. 

Акцията за спасителите обаче все още не е приключила. Тепърва те трябва да слязат към по-ниската част на планината, където вали сняг, има и мъгла. Пострадалата е била на преход в планината, заедно със съпруга си, пише Нова телевизия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK