Жена почина, след като няколко болници в Пловдив отказаха да я приемат за лечение заради съмнения за коронавирус. Близките на починалата твърдят, че направеният впоследствие PCR тест е отрицателен.

"След обичайните за сезона хрема и кашлица на третия ден тя започна да се влошава. Личният лекар ме посъветва да потърся Бърза помощ, за да я закараме в болница. Медиците дойдоха и написаха рецепта с антибиотик, която не мисля, че беше адекватна за нейното състояние", разказа дъщеря й Мирела Бочукова.

На следващия ден личният лекар е повикал линейка, но при последвал преглед медиците заявили, че едва ли ще я приемат без PCR тест. Жената допълни, че от Инфекциозна болница са и съобщили, че там няма места, при което болната е препратена към Транспортна болница и още няколко в града.

"Лекар от Хирургията ми даде списък с болници, към които мога да се насоча. Стигнахме до общинската "Свети Панталеймон". Там й сложиха системи и обясниха, че е реагирала добре на лечението. След това обаче лекарят ми каза, че тя е била с 34 градуса температура след тези часове ходене по болниците", допълни дъщерята на починалата.

Близките й почти 18 часа са търсили болница, в която да бъде настанена. "В епикризата пише, че е починала на първо място от COVID-19, на второ - от неидентифицирана вирусна пневмония и на трето - внезапна сърдечна смърт", обясни дъщерята на болната. /Нова тв/