Жена и двете ѝ деца изчезнаха от хотел в Истанбул

Снимка: iStock/Getty Images

В неизвестност са от 48 часа

Мистерията около изчезването на Елена, Кристиян и Сияна в Истанбул се заплита. Камерите в хотела, където семейството е било отседнало, не могат да бъдат проверени, защото са спрели да работят три дни преди изпаряването им, научи "24 часа".

На 48-мия час от изчезването на жената и децата ѝ турските власти съобщили на бащата, че не са прегледали и записите от магазини и ресторанти в района, за да видят накъде е тръгнала.

"Никакво съдействие от Турция - обяснява пред медията ни мъжът. - Дадоха ми едно листче, на което чрез преводач установихме, че пише: "Станислав Станев е подал сигнал, че семейството му е изчезнало на 27-и август. Напуснали са хотела и ги няма. Ще ги издирваме чрез проследяване на телефони, локации т.н.". Нищо не търсят. Седят и чакат да се появят. Това е гавра. Няма данни да е преминала нито границата на Беларус, нито тази на България. Може да е някъде в Турция."

Станев казва, че всички медии са го цитирали грешно относно времето, в което тя е изчезнала:

"Написах 19,30 GMT, но никой не обърна внимание на това "GMT" (Greenwich Mean Time), което означава 22,30 ч. Дори не направиха бърза проверка, с която да установят разликата в часовото време в отделни страни."

Защо Елена е излязла от хотела?

"Малкият плачеше и не можеше да заспи, тя ми каза, че ще слязат до долу на чист въздух, докато аз заспя и той се успокои - обяснява бащата. - Щяха да постоят пред хотела за малко време и да се качат. Хората избързаха да ме обвинят, че едва ли не сме се скарали, имало е скандал, побой и тя е хукнала да бяга. Няма нищо такова. Искам да кажа, че в този момент тези нападки към мен са напълно излишни. Не пожелавам на никого да е на мое място. Обичам семейството си повече от всичко. Не бих посегнал на никого от тях. Не съм го правил. Нека коментарите спрат. Разбирам, че всеки мисли първосигнално, предвид последните случаи с жени, които са били жертви на домашно насилие. Аз самият ще си кажа: "Ето, тя е избягала от него, защото той я е тормозил", но повярвайте ми няма нищо такова. Искам да са живи и здрави и отново да бъдем заедно. Само това. Нека властите си свършат работата, а не да бездействат."

В момента Елена има документи за самоличност в себе си.

"Когато напусна хотела, те бяха в нея, както и паспортите на децата. Носеше ги в една малка червена чантичка. / VESTI /

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK