Жена е с опасност за живота след тежка катастрофа в Търговищко

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съпругът ѝ също е пострадал

Поредна катастрофа!

Днес в 10,10 ч. в община Търговище в района на с. Голямо Ново е станало ПТП.

Правоспособен 40-годишен водач от с. Крепча, община Опака, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Туарег“ с търговищка регистрация в посока гр. Търговище, на прав пътен участък е блъснал с предната част на автомобила задната дясна част на намиращ се перпендикулярно на пътното платно лек автомобил „ВАЗ 2103“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 77-годишен водач от с. Росина, община Търговище.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „ВАЗ“ и возила се на предна дясна седалка в същия автомобил 73-годишна жена от с. Росина са откарани за преглед в МБАЛ-Търговище, и са настанени там за лечение.

Жената е с фрактура на череп и с множество разкъсни рани по главата, с опасност за живота й. Водачът на лекия автомобил „ВАЗ“ е с разкъсно-контузни рани по главата, без опасност за живота му.

На водача на лекия автомобил „Фолксваген“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На водача на другия автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая в РУ-Търговище, е образувано досъдебно производство, в хода на което ще бъдат изяснявани причините за възникналия тежък пътен инцидент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK