Желязков прие в Казанлък почетния караул в навечерието на 3-ти март

Снимка: Infomreja.bg

Тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението на България продължава и утре

Тържествата по случай Националния празник 3-ти март започнаха тази вечер в Казанлък с водосвет за здраве и благопреуспяване на българския народ, отслужен от старозагорския митрополит Киприан.

Последва церемония по издигане на националния флаг пред сградата на Община Казанлък, пише БНР.

След това празникът продължи на площад “Севтополис” с прожекция на филма “Опълченците на Шипка” на режисьора арх. Пламен Мирянов и с поетична композиция и завърши с тържествена заря проверка.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва в тържествената заря-проверка на площ "Севтополис", където прие стоя на почетния караул на 61 Стрямска механизирана бригада.

В словото си председателят на НС каза:

"Нека да се поздравим с Трети март, защото това е денят, в който България беше освободена, получи своя национален суверенитет и застана гордо на картата на Европа, като страна, равноправна с останалите европейски народи. Поклон пред героите, да живее България".

Казанлък заема особено място на картата на българския исторически летопис, посочи още той и отбеляза:

"Това е град, който познава и героизма, познава и величието, познава разрушението и опустошението. Казанлък е град на герои и е част от всички градове, които със своята саможертва извоюват свободата на отечеството, което няколко години по-късно ще бъде съединено и впоследствие обявено за независимо. Това дава за нас днес повод за национална гордост и повод да славим и да тачим нашите предтечи, да се чувстваме горди и да бъдем достойни за тяхното дело", каза Росен Желязков.

На централния градски площат в Казанлък се проведе и Тържествената заря-проверка.

Тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението на България продължава и утре, 3-ти март, в храм-паметника "Свето Рождество Христово" в град Шипка и край Паметника на Свободата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK