Извънредно положение заради наводнения в 37 сръбски общини

Снимка: Служба за извънредни ситуации, Сърбия (архив)

Евакуирани са 77 души

Извънредно положение бе обявено в 37 общини в Централна Сърбия, след като обилните дъждове предизвикаха наводнения и евакуация на жителите, съобщи регионалната телевизия Ен1.

В Ягодина река Белица е достигнала критично ниво, като и двата градски моста са затворени за движение и укрепени с насипи. 

В Крагуевац е наводнено мазето на хирургическия блок на Спешна помощ на Клиничния център, Джачкият площад, както и няколко улици в кварталите Станово, Грошница и Велико поле. Водата е стигнала и до входа на военния завод „Лепеница“.

Около 100 къщи и дворове в Крагуевац са наводнени. Заради обилните дъждове са се образували свлачища по пътя от Крагуевац към Вишеград, Босна и Херцеговина, край тунел Шарган.

Пътищата Рековац-Тръстеник и Мърчаевци-Кралево край Адрани са непроходими днес, заради обилните валежи. Мостът по пътя Мърчаевци-Кралево е разрушен.

Наводнени са още Крушевац, Коцелева, Александровац, Брус и Медведжа.

Наводнена е централната ЖП гара в Белград.

Из цяла Сърбия са разпределени служители на пожарните служби. Службата за извънредни ситуации извършила 520 акции от 26 май, когато започна периодът на обилни дъждове в Сърбия. Пожарникарите са евакуирали общо 77 човека досега. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK