Известна активистка на гръцката ЛГБТИ+ общност беше намерена убита в Атина

Афиш на гръцката ЛГБТИ+ общност

По този повод ЛГБТИ+ привържениците организираха протестен митинг

Известна активистка на гръцката ЛГБТИ+ (LGBTQI+) общност беше намерена убита в Атина, съобщи „Прото тема“. По този повод ЛГБТИ+ привържениците организираха протестен митинг, предаде телевизия АНТ1.

Жертвата е 46-годишна транссексуална жена от Куба на име Анна Иванкова. Тя е участвала в последния Атински прайд и е била латино изпълнител в известен нощен клуб в столицата. През последните 8 години е живяла в Атина заедно с други бездомни транссексуални хора. Намерена е убита с множество рани в дома ѝ в квартал Агиос Пантелеймонас (Свети Пантелеймон) в понеделник следобед. Белезите по тялото ѝ показват, че вероятно се е борила за живота си и е починала часове преди да бъде открита. 

„Казваше се Анна, беше транссексуална жена, имигрант, кралица и наша сестра. Убиха я трансфобията, расизмът и бедността. Ние не забравяме. Ние не прощаваме“, беше обявлението на ЛГБТИ+ общността, което призоваваше членовете ѝ да се съберат на митинг в кварталния площад в района на убийството вчера вечерта. 

От гръцката полиция не изключват нито расистки мотив като повод за причиняването на смъртта, нито варианта за грабеж. В същото време обаче не смятат за невероятно зад убийството да се крият лични или финансови причини. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK