Израелският експерт не е бил в България заради атентата срещу Главния прокурор

Снимка: Infomreja.bg

Това посочи Федерацията на ционистите у нас

Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Това посочи Федерацията на ционистите у нас, цитирана от Нова телевизия.

Федерацията на ционистите в България излезе с официална позиция по казуса. Председателят на федерацията Николай Гълъбов уточни на 1 май 2023 г. израелски експерт по антитероризъм е пристигнал в България за среща с членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на държавата Израел.

По думите на Гълъбов израелският експерт е провел среща с Ясен Тодоров, заместник-директор на НСлС, на която е обсъждано изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел през тази календарна година.

Група от служители на МВР вече е била на такъв семинар през 2020 г., като през тази година се е планирало разширяване на групата със служители от Прокуратурата, НСлС и структурите по сигурността на Столична община. Това е и световната практика на формиране на групи за подобно обучение за повишаване на квалификацията и обмяна на опит, допълни той.

Федерацията на ционистите в България осъди опитите за внушения и спекулации за незаконна намеса в работата на правоприлагащите органи на израелския експерт по време на опита за покушение срещу Иван Гешев. Федерацията отправи апел към компетентните органи да извършат необходимото разследване и по законов ред да огласят фактите по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK