Израел обстреля Южен Ливан в отговор на ракетна атака от"Хизбула"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Насилието по границата продължава четвърти ден

Градове в Южен Ливан бяха подложени на израелски обстрел днес в отговор на изстрелването на противотанкови ракети от ливанска територия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбеляза, че насилието по границата продължава четвърти ден.

Израелската армия обяви, че атакува Ливан, защото една от северните й позиции е станала обект на нападение с противотанкова ракета днес.

Отговорност за днешната атака от ливанска територия пое "Хизбула". Ливанското шиитско движение каза, че е отвърнало на израелските нападения тази седмица, причинили смъртта на трима негови бойци.

Атаката от ливанска територия е извършена близо до граничния израелски град Арамша, срещу който е ливанският град Дайра, гласи изявление на пресслужбата на израелската армия. Засега няма данни за пострадали.

"Нанесохме този удар по територията на Ливан в отговор на скорошното изстрелване на противотанкова ракета по позиции на Силите за отбрана", подчертават израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) в изявление в своя канал в приложението "Телеграм", цитирано от ТАСС.

Източник от ливанските сили за сигурност съобщи за Ройтерс, че от "Хизбула" са изстреляли две прецизни ракети по посока на Израел.

Жители на южния ливански град Рмейш казват, че израелците са обстрелвали района на техния град, а според информация на агенцията мишена на израелската артилерия е била точката на изстрелване на ракетите в близост до Дайра.

Местната ливанска телевизия "Ал Джадид" пусна видеозапис от стълбове бял дим в гориста местност край къщи и земеделска земя в Дайра.

И "Хизбула", и палестинската радикална групировка "Хамас", която нападна изненадващо Израел в събота, поеха отговорност за вчерашни атаки. "Хизбула" изстреля управляем ракетен снаряд по израелски танк и показа неговото унищожение на видеозапис, а "Хамас" отправи залп от ракети към Израел.  /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK