Израел ликвидира още един командир на „Хамас“

Снимка: ЕРА

Съобщение за това се прави в съвместно изявление на Силите на отбрана на Израел и Службите за сигурност

Израелските военни са ликвидирали още един от командирите на радикалната палестинска групировка "Хамас". Съобщение за това се прави в съвместно изявление на Силите на отбрана на Израел и Службите за сигурност, пише news.bg.

Според разузнавателна информация, с удар от изтребители е ликвидиран Билал Ал-Кедру, командир на на едно от специалните подразделения на Хамас - Нухба, което е извършило терористичната атака на пограничния кибуц Нирим. Ал-Кедру е ръководел операцията.

Предполага се, че той е ликвидиран при удар в района Хан-Юнис.

Повече от сто обекта са атакувани тази нощ от армията, съобщава CNN на фона на очаквания старт на сухопътната операция на Израел в Газа. Тази сутрин Израел отново отправи призив към мирното население да напусне северните части на анклава, въпреки че ООН счита за нереализируема самата евакуация заради огромното като брой население.

При авиоудара ЦАХАЛ е ликвидирал и други бойци на "Хамас" и на радикалното палестинско движение "Ислямски джихад". Освен удара по командния център са ликвидирани и пускови установки, пункт за противотанкови ракети и наблюдателните постове на Хамас, разположени в Зейтун, Джабалия и Хан-Юнис.

Вчера израелската армия съобщи, че е ликвидирала ръководителя на военновъздушните сили на "Хамас" в Газа Мурад Абу Мурад също при въздушен удар.

Тази сутрин CNN съобщи, че и в момента се чуват силни взривове в различни части на Газа - на север, както и на юг в района на Рафах. От "Хамас" съобщиха също, че израелски танкове обстрелват източните района на сектора Газа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK