Изправят пред съда двама братя за обири на къщи в кюстендилското село Страдалово

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районна прокуратура - Кюстендил внесе обвинителен акт срещу братята Г.И.М. и В.И.М. от село Баня, обл. Благоевград, за извършени от тях кражби в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

На неустановена дата през октомври 2014 г. двамата братя отишли в село Страдалово и минавайки през махала „Шиячка“, те забелязали стара къща, която изглеждала необитаема.

С брадва счупили прозорците на къщата, която била собственост на Д. Л. Ш. Влезли вътре и откраднали от там меден котел с вместимост 15 литра и конвекторна печка.

По-късно през същия месец, отново в Страдалово, криминално проявените мъже влезли в друга къща, собственост на Г.М.Г., като счупили катинара на избеното помещение с брадва и са отнели множество различни медни съдове и други вещи.

В тази къща двамата братя останали няколко дни, хранели се с продукти и консервирани храни, оставени от собствениците.

След това събрали вещите в чували и отишли в изоставен обор, където обгорили кабелите, които взели от къщите, за да ги предадат за скраб.

Според съдебно-оценителната експертиза стойността на отнетите вещи, обект на кражбите, са на обща стойност 736.20 лв., като част от тях са възстановени на собствениците.

Предстои в Районния съд в Кюстендил да започне съдебен процес срещу криминално проявените братя обирджии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK