Изправи се.БГ: Събрахме над половината от необходимите доброволци за изборите

Снимка: Изправи се.БГ

До момента са подадени над 6200 заявления онлайн

За малко над два месеца Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова набра 52 % от необходимите наблюдатели и доброволци за изборите.

Процесът е част от създаването на паралелна гражданска ЦИК за опазване на честността на предстоящите парламентарни избори.

До момента са подадени над 6200 заявления онлайн, в офиса на платформата и в областните и общинските офиси на „Изправи се.БГ“. 

Най-голям процент доброволци са регистрирани в Бургас - 728 души. В многомандатния район има 739 секции, тоест областта е почти изцяло покрита с доброволци.

В София заявления са подали близо 1000 души при около 1600 секции за трите многомандатни района в столицата. 

Във Варна желанието си да бъдат доброволци на „Изправи се.БГ“ са заявили 403 души при 650 секции в града. В Пловдив набраните доброволци са 468 при 1018 секции в многомандатните райони в града.

За Варна, Пловдив и София набирането на доброволци и наблюдатели продължава. Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра и Сливен са многомандатните райони, в които са набрани между 50 % и 90 % от необходимите за секционните избирателни комисии доброволци.

„Изправи се.БГ“ ускорява набирането на останалата част от необходимите доброволци за гражданската ЦИК през оставащите два месеца до изборите, като целта е да се покрият и най-малките населени места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK