Изобразиха гълъб на 1 декар в центъра на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Евгени Серафимов кръсти творението си „Молитва за мир“

Бял гълъб, разположен на площ от 1 декар нарисуваха децата от школата „Новите майстори“ и техният ръководител Евгени Серафимов. Уникалното творение е разположено в самия център на Кюстендил, на централния площад „Велбъжд“.

Творбата се състои от стотици малки гълъбчета, като не случайно името й е „Молитва за мир“. „Там където преди време беше изобразен Майстора на 1 декар, сега имаме един бял гълъб на 1 декар, защото е време, в което трябва да говорим за мир.

Не е вярно, че няма какво да направим, най-важното е да не взимаме страната на Украйна или Русия, а да се молим за мир. Всъщност това е нашата молитва за мир“, обяви Серафимов.

Той припомни, че през 60-те години във Варшава на световна конференция за мир е присъствал Владимир Димитров – Майстора. Той се запознава с Пабло Пикасо и именно Пикасо измисля този бял гълъб, символ на мира.

„Аз съм от поколението деца, които рисувахме гълъби, говорехме за мир, а сега от години никой не говори за мир. Така както от години не говорехме за здраве преди да дойде коронавируса и пандемията.

Сега има нов вирус в обществото и той се нарича война. Н ие се надяваме тя да не стане пандемия и да обхване целият свят“, обясни още талантливият художник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK