Изненадващи регистрации за гласуване по настоящ адрес в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Статистиката води дупнишкото село Баланово

За необичайно голям брой регистрации по настоящ адрес и искания за гласуване по настоящ адрес в малки населени места преди местните избори, алармираха от МРРБ.

Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРРБ извърши анализ на адресните регистрации при изтичане на срока за регистрация за гласуване по настоящ адрес.

Данните от МРРБ показват, че в Кюстендилско най-много новорегистрирани по настоящ адрес има в дупнишкото село Баланово – 77, а исканията за гласуване по настоящ адрес са 66, което в проценти прави 21%. В невестинското село Еремия, например, процентът на новорегистрираните през последния месец е 16%, като новорегистрираните са 17, а исканията за гласуване по настоящ адрес е 42.

В статистиката на МРРБ попада и бобошевското село Усойка, там увеличението е с 14%. Новорегистрирани по настоящ адрес има и в селата Мало село, Бараково, Неделкова Гращица и Рашка Гращица, където процентите са съответно – 13%, 12% и по 10%.

В рилското селце Смочево новорегистрираните са 19, като исканията за гласуване по настоящ адрес набъбват на 45. Увеличението е с 9%, такъв е процентът и в кочериновското село Стоб.

В Бобошево са направени 178 искания за гласуване по настоящ адрес или 8%, а в село Ресилово исканията за гласуване са 123 или 6%, сочи справката на МРРБ.  

В област Кюстендил значително по-малък е броят на регистрациите по настоящ адрес и искания за гласуване по настоящ адрес, спрямо този в Благоевградско, където челното място се пада на село Горно Хърсово с 26%.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//