Изменени са две постановления за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: Infomreja.bg

МС удължи срока за действие на ликвидационната комисия на НКЖФ

Правителството прие изменения и допълнения в ПМС № 157 от 07.07.2022 г. за определяне на органите и структурите, отговорни за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, и на техните основни функции и в ПМС № 114 от 08.06.2022 г. за определяне на детайлни правила за предоставяне на средства на крайни получатели от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Така се определят конкретните компетентности на заместник министър-председателя по управление на европейските средства и на министъра на финансите във връзка с изпълнение на ангажиментите на страната ни по Плана за възстановяване и устойчивост.

Кабинетът прие изменение на ПМС № 79 от 2022 г. за уреждане на отношенията, свързани със закриването на Националния компенсационен жилищен фонд.

С постановлението се предвижда удължаване на нормативно определения срок на работа на ликвидационната комисия с два месеца - до 25.10.2022 г., с цел извършване на финансов одит на дейността на закрития Фонд. Комисията е назначена на 25.05.2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK