Измамници отмъкнаха 2000 лв. от 74-годишен мъж в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

74-годишен мъж от Благоевград е поредният опарен от върлуващите в региона измамници, които чрез всевъзможни схеми вкарват в заблуждения добри и състрадателни възрастни хора, за да се облагодетелстват лично с отнетите суми пари.

Вчера в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 74-годишен мъж от Благоевград който съобщил, че във времето от 09:15 часа до 10:00 часа е бил въведен в заблуждение от двама непознати за него мъже, представили се за македонски и израелски граждани.

Представилият се за македонец мъж, му съобщил за претърпяно ПТП с израелския гражданин и му поискал на заем парична сума, която му била необходима да плати на „израелеца” нанесените щети по автомобила. Възрастният човек се доверил на обещанието на мнимия македонец, че взема от него парите на заем и ще му ги върне веднага, след като се прибере в Македония. Малко по-късно 74-годишният мъж осъзнал, че е станал жертва на поредната измама и потърсил съдействие от полицейските органи.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград. Образувано е и досъдебно,а работата по поредната измама продължава. От Областната дирекция на МВР в Благоевград и Районните полицейски управления на територията на областта, предупреждават за повишено внимание и без предоверяване към непознати, чийто начин за набавяне на средства е само чрез измамни схеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK