Измамнички задигнаха 610 лева от трудноподвижна жена, хванаха ги

Снимка: Infomreja.bg

Представили се за служителки на "Социално подпомагане"

Между 12:00 и 12:45 часа на 26-и ноември  две жени влезли в дома на трудноподвижна и самотно живееща 88-годишна старица в село Таймище, община Антоново. Те се представили за служителки на „Социално подпомагане“.

Докато едната обяснявала на възрастната жена, че ще й помагат, като й чистят и цепят дърва за огрев, другата успяла да извърши кражба на намираща се в чекмедже в стаята сума от 610 лв.

Възрастната жена установила липсата, когато неочакваните посетителки вече си били тръгнали, и споделила със съседи, които сигнализирали в полицията.

В резултат на проведеното разследване е установена извършителката на деянието - 65-годишна жена от град Игнатиево, община Аксаково, област Варна. От същото населено място била и придружителката й.

Отнетата сума е възстановена.

Извършителката на кражбата е задържана за срок до 24 часа в РУ - Омуртаг, на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР, след което й е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 194 от Наказателния кодекс.

По случая в РУ - Омуртаг, е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се извършват под ръководството на прокурор от Териториално отделение в Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK