Измамиха по телефона възрастни хора от Гоце Делчев и Мусомища

снимка: infomreja.bg, архив

Две телефонни измами въпреки ежедневните предупреждения са регистрирани през почивните дни в Гоцеделчевско, съобщиха от полицията.

В събота 72-годишна от Гоце Делчев е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар. Той съобщил на възрастната жена, че внучката й е катастрофирала и са необходими средства за неотложна операция. 

Неврокопчанката извадила скътаните за черни дни 2 400 лева и ги предала на непознат мъж, с когото предварително била уговорена срещата за предаване на сумата.

Часове по-късно, когато внучката се прибрала жива и здрава вкъщи, жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

На следващия ден посреднощ, около 2,10 часа, 90-годишен мъж от гоцеделчевското село Мусомища е сигнализирал, че е станал жертва на телефонни измамници, които през почивните дни му приложили същата схема.

Дядото съобщил, че час по-рано - към 1 часа през нощта, му позвънил анонимен мъжки глас по телефона, който също се представил за лекар и му поискал 10 000 лева за лечението на дъщеря му, която била катастрофирала тежко.

Измамниците уплашили до смърт възрастния човек, че дъщеря му е със счупен кръст и животът й виси на косъм, ако баща й не намери спешно голямата сума.

Старецът предал на измамниците, които дошли пред дома му, 5 000 лева, като обещал, че на сутринта ще тръгне от къща на къща в селото да досъбере и останалите пари.

Час след като предал парите на измамниците, възрастният човек констатирал измамата и подал сигнал в полицията. "Сега май ние ще трябва да събираме пари да спасяваме дядо Ваньо, защото човекът бе много уплашен и стресиран", коментираха съседи на измамения човек от село Мусомища.

И по двата случая са образувани заявителски материали. Работата по издирването на измамниците продължава.

Работи се и по версия, която не изключва извършителите да са местни и известни измамници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK