Измама: Онлайн търговци продават дърва, искат предварително пари

Снимка: Infomreja.bg

Предлагат се пелети и дърва за огрев на атрактивни и значително по-ниски от пазарните цени

За измами чрез интернет сайтове и платформи в социални мрежи за продажби на пелети, дърва за огрев, фургони и отоплителни уреди и системи са сигнализирали жители от Шуменско. Полицията работи по няколко случая след приети жалби и работи за установяване на извършителите.

Схемата, независимо от предлаганата стока, е идентична. Предлагат се пелети и дърва за огрев на атрактивни и значително по-ниски от пазарните цени. Обявите са на частни лица, и са публикувани в платформи за продажби и интернет сайтове.  При комуникация след „изгодната оферта“ търговецът настоява да се преведе капаро по сметка, за да е сигурен, че купувачът е сериозен. В един от случаите, за които е подаден сигнал в полицейското управление в Шумен е преведена половината от стойността на стоката. Това се случило след като „търговецът“ съобщил, че има проблем при вноса на границата  и настоявал да му бъде преведена по банкова сметка определена парична сума.

Освен пелети на много по-ниски от пазарните цени се предлагат дърва за огрев, климатици и други отоплителни уреди, фургони. Комуникацията за привидно "изгодните сделки" протича през социалните мрежи.. "Търговците" изискват да бъде извършено авансово плащане от страна на заинтересования. След изпращане на превода, очаквана доставка на стоката няма, няма и връзка с търговеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//