Изложба за Европейската година на гражданите идва в Кюстендил

снимка: infomreja, архив

От 1 до 12 август читалище „Братство 1869” в Кюстендил е домакин на пътуващата изложба "Да работим в полза на бъдещето като отговорни граждани на ЕС”.

Изложбата е посветена на Европейската година на гражданите и целта й е вниманието да бъде насочено към правата, които имаме като граждани на Европейския съюз. Ежедневно тези права са от полза за всички 500 милиона европейци, както и за европейската икономика.

Организатори на пътуващата изложба са Европейската комисия, Алиансът от неправителствени организации по повод на Европейската година на гражданите 2013, Европейският институт, който е координатор на Алианса за България, и мрежата от 15 информационни центъра "Европа Директно" (Europe Direct) в България.

В информационния център от европейската мрежа "Европа Директно" в Кюстендил, който се намира в читалище „Братство 1869”, хората ще имат възможност да се запознаят с правата си на европейски граждани, както и да получат друг вид информация, касаеща Европейския съюз.

До този момент изложбата е видяна от жителите на Пловдив, Русе, Габрово, Враца, Благоевград, София и Бургас. След Кюстендил изложбата ще бъде показана във Варна.

снимка: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK