Излезе от печат книгата на „Дарител с най-ценно дарение на Държавен архив“ в Кюстендил

Снимки: ДА - Кюстендил

Книгата излиза в партньорство с Държавен архив – Кюстендил

Излезе от печат новата книга на носителя на наградата „Дарител с най-ценно дарение на Държавен архив – Кюстендил за 2017 г.“,  Явор Тодоров „БАЛКАНСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ТУРЦИЯ (1912 – 1913 Г.) И СЕДМА ПЕХОТНА РИЛСКА ДИВИЗИЯ“, която е в партньорство с Държавен архив – Кюстендил, като част от документите, използвани за изданието, са на Архива.

Явор Тодоров пише: „… Освен паметните плочи на черквата „Св. Богородица“ и малките паметници по селата на бившата Дупнишка околия на загиналите във войните, ние, дупничани, нямаме достоен паметен знак за онези чутовни подвизи на славната Седма пехотна Рилска дивизия – генерала от пехотата Георги Тодоров. Четейки за всеотдайността, бойната храброст, готовността да сложат живота си за родината, за България, явяваме ли се ние достойни наследници на тия герои!?“

Пожелаваме на господин Тодоров да продължава да търси и да намира парчетата от пъзелите на историята и да открива нови факти и да продължава успешното съвместно сътрудничество с Държавен архив – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK