Изключителен успех на третия концерт от фестивала „Майски музикални дни“

С изключителен успех премина и третият концерт от програмата на фестивала „Майски музикални дни”, който се организира от Община Кюстендил и МС „Марин Големинов” с финансовата подкрепа на Торготерм.

Традиционен домакин на изявите е ХГ „Владимир Димитров – Майстора”, където снощи музикалната публика на Кюстендил се наслади на изпълненията на Венцеслав Николов – виолончело и атрактивните млади музиканти от  Ансамбъл „Силуети". В програмата бяха включени творби на Й. С. Бах, Ж. Бариер,  Г. Ф. Телеман, Ф. Шуман,   Ф. Шуберт.

Музиката и поезията деликатно си подадоха ръка, когато младите артисти вплетоха в концертните си изпълнения и откъси от поетични творби на виолончелиста Венцеслав Николов, посветени на различни музикални творби от неговия репертоар.

Всички ценители, които са пропуснали част от концертите, все още имат възможност да се възползват от заключителния концерт на фестивала, който предстои на 20 май 2015 и когато в Кюстендил ще гостуват музикантите от квартет „Еолина”.

Организаторите от сдружението напомнят, че този фестивал нямаше да бъде факт без финансовата подкрепа на Торготерм  и Община Кюстендил, за което сърдечно им благодарят.

               

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK