Изхвърлят футболист за една година от Пиринската Бундеслига

снимка: infomreja.bg, архив

Дисциплинарната комисия на Областния съвет на БФС в Благоевград наказа с лишаване от състезателни права за една година Иса Исмаил от отбора на Пирин (село Брезница). Иса Исмаил няма да играе в следващите 12 месеца, след като беше наказан по член 25 от Дисциплинарния правилник заради удар по съдията по време на мача на неговия отбор с Единство (Дъбница), завършил 2:2. Мачът нямал кой знае какво отношение към класирането, тъй като и двата състава се намират в средата на група Места - Изток и нямат шансове да играят баражи за влизане във В група.

В същото време БФС- Благоевград след разглеждане на подадена жалба от ФК "Първомай" /село Първомай/ за използване на нередовен състезател във ФК "Подгорец" /село Коларово/ от футболната среща Първомай - Подгорец, състояла се на 8-и април в село Първомай, присъжда служебна победа в полза на домакините с резултат 3:0. СТК на БФС в Благоевград съгласно чл. 47 т..3 - "Състезател, картотекиран с документи с невярно съдържание, се счита нередовен с всички произтичащи от това последствия за състезателя и за ФК, който го е картотекирал" от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2011/2012Г., счита състезателят Георги Киров за нередовен от ФК "Подгорец" - с. Коларово, и присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ФК "Първомай" - с. Първомай.

Съгласно чл. 47, т. 9 - "ФК в АФ допуснал нередовен състезател (наказан, с чужда картотека и др.) да вземе участие в официална среща, освен предвидените санкции, се наказва с имуществена санкция в размер на 200 /двеста/ лева съгласно същата Наредба.

По този начин отборът на Първомай си върна първото място в група Струма-2 на Благоевградска област с 28 точки, с 1 пред Светкавица (Митиново). Подгорец (Коларово) е на 3-та позиция с 23. Първенецът в групата играе баражи в няколко кръга за участие във В група от следващия сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK