Изгоря ловната вила в Годешево

снимка: infomreja.bg, архив

Криминалисти от РУП - Гоце Делчев работят усилено по установяване подпалвачите на ловния заслон на дружинката в сатовчанското село Годешево, който изгоря във вторник вечерта.

Сигналът за пожар в ловната вила, построена и обзаведена от местната ловна група в пограничното село, е подаден към 18,50 часа на 22 януари.

От пристигналите на място огнеборци от РС ПБЗН и служители на РУП - Гоце Делчев е установено, че пламъците са унищожили покривната конструкция и голяма част от вътрешното обзавеждане на вилата.

За щастие при инцидента няма пострадали хора. Установени са следи, които водят до становище за умишлен палеж, съобщиха разследващи случая.

Оразувано е досъдебно производство за установяване на причините за пожара, както и за издирване на евентуалните извършители.

Ловната вила, както и всички останали, построени от ловджиите в Гоцеделчевско, се ползват от местните ловни групи най-вече по време на ловния сезон.

Много от ловните заслони в региона умишлено се оставят незаключени, за да имат достъп до тях туристи и евентуално хора, изпаднали в беда. Ловджиите оставят за подобни случаи суха храна и принадлежности, с които търсещи подслон при екстремни ситуации да се спасят от измръзване и хищници. 

Това е вторият опожарен ловен заслон в Гоцеделчевско в последните години. Седмици след приключилото строителство и откриването на ловния заслон от ловната група в с. Лъки, той бе умишлено запален.

 

КОМЕНТАРИ

de ste15:08 - 24.01.2013
HUBAVA KOLIBKA BESHE AMA VINAGI E BILA ZAKLU4ENA . SAMO LOVDJIITE SI YA POLZVAHA.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK