Издирват личния пилот на Пригожин

Снимка: Pixabay

Той е първи заподозрян за взривяването на самолета

По делото за взривяването на самолета на Евгени Пригожин има първия заподозрян. Според Прямой Эфир - един от големите руски канали в Телеграм с над 4.6 млн последователи, това е личният пилот на ръководителя на ЧВК "Вагнер" и бившият основател на компанията MNT Aero (собственик на разбилия се самолет) Артьом Степанов.

Към момента органите на реда не могат да установят местонахождението му. Той е имал достъп до самолета, а по време на полета не е бил на борда, защото преди това е заминал за Камчатка, където "се е изгубил". Единствените сведения са от брат му, според когото двамата нямат връзка трети ден.

Телата на загиналите при инцидента вече са в Тверското регионално бюро за съдебномедицинска експертиза. Те са силно увредени и това затруднява разпознаването. Въпреки това, отново според изтекла в Телеграм канали непотвърдена информация, един от командирите на ЧВК "Вагнер" е идентифицирал Евгений Пригожин по липсата на пръст, както и останките от съоснователя на частната военна компания Дмитрий Уткин, по височина и татуировки.

Липсата на официални данни от властите се превърна в плодотворна почва за спекулации. Най-популярната тръгна от публикация в Туитър от профила на Casus Belli. Според разпространени там снимки "изглежда, че Евгений Пригожин е бил в Мали малко преди преждевременната си смърт". Съобщава се, че се е опитвал да наеме местна малийска милиция, за да подкрепи операциите на "Вагнер" в страната. /Dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK