Издадоха 145 лични карти и 12 удостоверения за гласуване в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Изборният ден започна в спокойна обстановка в Кюстендилска област. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Осигурена е охрана за всички изборни секции от служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на група  „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Кюстендил издават и в днешния ден удостоверения на граждани, които нямат валидни български лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Удостоверенията се издават безплатно, след като е подадено заявление за издаване на лична карта. Работното време на група „Български документи за самоличност“ днес е до 18.00 ч. До вчера по ускорена процедура са издадени 145 лични карти и 12 удостоверения.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, припомнят от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK