Изчезнало дете бе открито след 4-часова спасителна операция

снимка: infomreja.bg

Изчезнало дете бе открито след четиричасова спасителна операция, съобщават от МВР. Издирването приключило успешно благодарение на обучените полицейски кучета. Снощи тригодишното момиченце е предадено невредимо на майката. Вчера около 15 часа кметът на с. Дюлино, община Бяла, подал сигнал, че 3-годишно момиче от селото е в неизвестност от близо четири часа.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и спасителни действия. Установено било, че детето е влязло с четири свои приятелчета в нива със слънчоглед, за да берат пити. При предприетото претърсване на района, в което освен полицаи на помощ се притекли и близо 50 доброволци от селото, момичето не било открито.

След близо два часа безуспешно издирване, в спасителните действия се включили полицейски служители от Долни чифлик и Старо Оряхово. Тъй като теренът е планински, пресечен и труден за издирвателните действия, за участие в спасителната операция били изпратени и служители на ОД МВР – Варна, двама полицаи от специализираното подразделение “Сигма” и двама водачи със служебни кучета. Майката на детето предоставила дрешка, по която полицейските кучета да се ориентират. Малко след 19 часа детето било открито на 2 км от мястото, на което е видяно последно. То седяло до дърво в горски масив във видимо добро състояние. Момиченцето е предадено на майката.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//