Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е открит жив след безпрецедентна акция

Снимка: Infomreja.bg

В издирването били включени 50 човека от полицията, пожарната и други организации

Сигнал за изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишкото с. Брезнишки извор е подаден на 03 октомври 2023 г., около 20, 00 ч. Близки на възрастния пояснили, че около 09, 30 ч. същият излязъл на разходка и не се прибрал. Мъжът бил с лека форма на деменция, доста подвижен и без мобилен телефон. Още същата вечер служители от РУ – Брезник сформирали екипи, които предприели първоначални действия по издирването му.

В ОДМВР – Перник бил създаден Оперативен щаб. В него били включени служители от различни подразделения, както и такъв за връзка с доброволни формирования. Освен сили от областната дирекция и РДПБЗН – Перник, в издирването били включени служители от Аварийно-спасителното звено при Община – Перник, представители на Държавно горско стопанство и членове на местната организация на Ловно-Рибарския съюз, Планинска спасителна служба и доброволци.

Уведомени били съседните областни дирекции на МВР, както и Гранично полицейско управление – Трън при Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман, съобщават от полицията. Били изготвени оперативни карти на целия район с цел улесняване на работата и отбелязване на всяко едно претърсено място. Извършен бил цялостен обход на селото, както и на прилежащите му райони.

Обходени били всички къщи, в това число и изоставени такива, бараки и заслони. Периметърът на издирвателната акция бил разширен към съседните села, като били претърсени километри трудно достъпни местности. В целия периметър на обходите били установени всички налични камери за видеонаблюдение, които били прегледани своевременно. Органите на реда провели множество разговори с хората от с. Брезнишки Извор и съседните села, които биха дали информация за мъжа.

В работата били включени 5 специално обучени кучета, дронове и термокамери. Районът бил облитан неколкократно с делтапланер. Усилията се увенчали с успех и вчера, около 10, 00 ч. мъжът бил открит от полицейски служители на РУ – Брезник в гориста местност на около 1 километър от с. Брезнишки Извор.

Ръководството на ОДМВР – Перник изказва огромна благодарност на всички, които са се включили в поредната успешна издирвателна акция в региона.     

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK