Избраха „Мис Баба” от селата Крупник и Полена

Снимки: Община Симитли

26 млади майки от Крупник и Полена празнуваха Бабинден в село Крупник. „Мис Баба” беше избрана на големия празник на майки и баби в селото. Грамоти за „Най-млада баба”, „Баба на най-малко бебе” и „Кандидат-баба” бяха раздадени на празнуващите.

Дълги хубави трапези и много веселба бяха подготвили общинското ръководство и кметовете на селата Крупник и Полена. Кметът Апостолов раздаде подаръци на всяко бебе. Кметовете поздравиха всички майки, баби, лекари и хора, които се грижат за малките деца.

„Бъдете много здрави, всеотдайни, отглеждайте с любов и насърчение децата си. Благодарности и към докторите и медицинските сестри, които са доказали безрезервната си подкрепа и помощ към нас и децата ни”, казаха в приветствията си Иванка Чакалска и Веселин Топузов.

Символичното поливане на доктора и баба Негревска направи нейната снаха Евгения Благоева. 

„Мис Баба” показа своите умения в приспиването на бебе, баянето от уроки и показа кръшна ръченица. Малки ентусиасти в народни носии поздравиха майките и бабите с прекрасен народен танц. Дълги хора и много танци съпътстваха веселата вечер на празнуващите, които пожелаха следващата година да има прираст в населението на двете села. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK