Избраха Мая Манолова за омбудсман

Мая Манолова, снимка: Булфото

"Мая Манолова е избрана за омбудсман", съобщи лидерът на БСП Михаил Миков на среща с НПО на майките, цитиран от Novini.bg.

Още в междинното преброяване на бюлетините стана ясно, че Мая Манолова води два пъти пред Константин Пенчев. Това е единствената длъжност в държавата, която се избира в таен вот.

223-ма депутати са гласували. 129 от тях за избрали Мая Манолова, а 82-ма са гласували за Константин Пенчев. Една бюлетина е била скъсана и така е станала невалидна.

Мая Манолова благодари на всички, които са я подкрепили. Тя обеща, че ще бъде истински защитник на българските граждани и ще посрещне техните проблеми.

"Предстои трудна битка, но ще защитавам всички граждани, които са унизени и ощетени от високомерните институции. Социалното страдание на хората е крещящо, хората имат нужда от по-ефективна защита. Първо ще потърся хората с най-тежки проблеми и децата в риск, а една от първите ми делови срещи ще бъде с Константин Пейчев, защото търся приемственост", каза Манолова в кулоарите на парламента.

"Парламентът ще ми липсва. Убедена съм, че ще работим заедно", завърши новият омбудсман.

Мая Манолова внесе смут в залата на парламента след като реши да се ръкува с представители на всички политически партии.

Манолова прекратява членството си в редиците на БСП и няма да бъде народен представител повече. Мандатът на новия омбудсман ще бъде факт от 20 октомври.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK