Изборният ден в Кюстендилско започна в спокойна обстановка

Снимка: Infomreja.bg

Всички СИК на територията община Кюстендил са отворили навреме

В спокойна обстановка започна изборният ден в Кюстендилска област. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойното му протичане.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са сътносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected], както и на e-mail: [email protected]/в ОДМВР Кюстендил/ и на телефони:0701 571323 и  070157711 - РУ Дупница, 0702 62112 - РУ Бобов дол, 07054 2012 - РУ Рила.

Създадена е организация и в звената на сектор  „Български документи за самоличност“ в ОДМВР и в РУ в областта за издаване на  удостоверения  на граждани, чиито документи са  изгубени, откраднати, повредени, унищожени  илични карти и документи с изтекъл срок, за да могат да упражнят  правото си  на вот.

До вчера са издадени 23 такива удостоверения, съобщават от пресцентъра на Дирекцията.

От ОДМВР напомнят: За да бъде изадено удостовериние е  необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР  или в районните управления в Дупница, Бобов дол, Рила. Работното време е от 8.30 до 19.00 ч.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за  местна власт, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Всички СИК на територията община Кюстендил са отворили навреме и изборния ден започна нормално, коментира и председателя на ОИК - Кюстендил,  Венцеслав Механджийски.

Всичко за изборния ден следете на страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK