Избират президентския медалист на АУБ в неделя

снимка: АУБ

Изявени студенти от Американския университет в България ще бъдат отличени на церемония, която ще се проведе на 7 април 2013 г. от 17:00 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ.

Кулминационният момент на церемонията настъпва с обявяването на носителя на Президентския медал – студент от завършващия випуск, който най-пълно изразява идеите на Американския университет в България. Носителят на президентския медал на АУБ трябва не само да има отличен успех, но и да олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts – да съчетава успешно учебния процес с дейности извън клас, които да допринасят за развитието на общността.

Почетен оратор на Церемонията ще бъде Владимир Борачев, възпитаник на университета, випуск 1995. От март 2013 г. Борачев заема поста заместник-ректор „Институционално развитие” в АУБ. Преди това е бил генерален директор на „Ейвън Козметикс” за България, Албания, Македония, Унгария, Сърбия и Черна Гора.

Церемонията по награждаване на изявени студенти  се провежда в края на всяка учебна година и дава признание на студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Студентите с общ успех между 3.80 и 4.00 (по четирибалната система на оценяване) след завършването на поне два семестъра се включват в почетния списък на президента.

Четвъртокурсниците, които са се изявили в една от десетте академични специалности или са се занимавали активно с извънкласна дейност, получават специални отличия. На церемонията се връчват и различни стипендии и награди, спечелени през изтеклата учебна година.

Миналогодишният носител на президентския медал – Лейси Коуп от САЩ, в момента работи за Американския съвет за международно образование. Тя се дипломира от АУБ през май 2012 г. със специалност „Политически науки и международни отношения” и с подспециалност „Антропология”. Според Лейси, „класическото американско образование ти дава възможност да се изградиш като личност, да бъдеш инициативен и да поемаш отговорност за действията си. Идването ми в АУБ е най-доброто ми решение – университетът ми предложи невероятна международна среда, прекрасни преподаватели и състуденти, които винаги са ме подкрепяли и вдъхновявали”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK