Избират най-милосърдната медицинска сестра в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Анкетното проучване съдържа номинации на медицински сестри

Община Благоевград организира конкурс "Мило сърце 2020", посветен на Световния ден на медицинските сестри - 12 май.

Във връзка със Световния ден на медицинските сестри по инициатива на Община Благоевград се организира анкетно проучване за най-милосърдна медицинска сестрa в Благоевград за 2020 г.

Анкетното проучване съдържа номинации на медицински сестри, работещи в лечебните заведения в Благоевград и филиала за Спешна помощ.

Международният ден се свързва с името на Флорънс Найтингейл - първата светска медицинска сестра. Тя създава система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания през 1855 г. и обучава медицински сестри по време на Кримската война. Найтингейл се счита за основоположник на съвременната професия на медицинската сестра, тя дори пише клетва (подобна на Хипократовата), с която сестрите тържествено обещават да се грижат за пациентите, без комерсиални цели.

Настоящата анкета има за цел да проучи Вашето мнение за най-всеотдайната медицинска сестра, която в тежката ситуация, по време на извънредно положение изпълнява служебните си задължения, посветени на най-ценното – грижа за човешкото здраве!

Оценката на жителите на община Благоевград е ценна и ще бъде взета под внимание при определяне на класиралите се на първо, второ и трето място. Избраните медицински сестри ще получат парична награда. Анкетата е анонимна и съдържа името на излъчените, след предварително проучване, медицински сестри и наименование на болниците, в които работят.

Анкетата стартира на 27 април 2020 г. и ще продължи до 10 май 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 12 май – Световен ден на медицинските сестри на тържествена церемония, организирана от Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK