Из шахтите на София: Убитият мъж е дължал пари на убиеца

Снимка: Infomreja.bg

Арестуваният за убийството на мъж в София е задържан за 72 часа

Прокуратурата дава повече информация за жестокото убийство в София, за което стана ясно в събота. По случая вече има двама задържани.

Арестуваният за убийството на мъж в София е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата, на който присъстват градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, директорът на СДВР Любомир Николов и зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Софийската градска прокуратура ръководи разследването за извършено убийство като първоначално досъдебното производство е било за отвличане на 11 август. Разпитан е близък на убития мъж, който е заявил пред разследващите органи, че от 8 август вечерта е нямал контакт с него и се е притеснявал да не се е случило нещо. От събраните доказателства се е стигнало до извода, че извършител на убийството е лице с фамилия Вълчинов. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено жесток начин. За подобно престъпление се предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна", обясни Христо Кръстев, зам.-градски прокурор.

Убийството е извършено на 8-и срещу 9 август. Наблюдаващият прокурор е разпоредил мярка "задържане под стража" за 72 часа на арестувания.

"В резултат на извършените действия по разследването, органите на МВР достигнаха и до второ лице, което има връзка с извършеното тежко криминално престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството. Това лице не е съучастник и помагач на извършителя на убийството, защото не е участвало в изпълнителното деяние. Лицето разбира за убийството след извършеното престъпление и като приятел на убиеца решава да му помогне да заличат следите", заяви Иво Илиев, зам.-градски прокурор.

Разследващите са установили, че лицето е убито с тежък тъп предмет чрез нанасяне на удар в задната част на главата. Предметът наподобява гира.

Останките от тялото на мъж бяха открити в шахта в центъра на София, след подаден сигнал от живущите в кооперацията. Според разследващите, убийството е било извършено на друго място във вторник, на 8 август. Тогава е бил обявен за издирване 41-годишен мъж.

Задържани са двама мъже - единият по подозрение, че е извършил престъплението, а другият за укривателство. Разследването на убийството е поето от Софийската градска прокуратура. Днес се очаква да станат ясни водещите версии и мотивите за жестокото престъпление, съобщава БНТ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK